El gran remei benèfic


En aquesta secció oferim recursos per a les reunions de diàleg de la SGEs. Aquests són: una cita que il·lumina la transcendència dels esforços que cristal·litzen en aquestes trobades («Globalment»), la presentació d’un dels grups que els sostenen («Localment»), un passatge dels escrits de Nichiren Daishonin comentat per Daisaku Ikeda («Avançant amb el Gosho»), una «Perspectiva» i algunes «Paraules clau».

GLOBALMENT

«El gran ideal enarborat per la Soka Gakkai és establir la pau mundial.
És aconseguir la tranquil·litat i la seguretat de les persones comunes
i la felicitat de tota la humanitat.
Aquesta gran visió és el que anomenem “kosen-rufu”.
El propòsit primordial del nostre avenç com a família Soka
és fer realitat aquesta […] magnífica epopeia que es transmet del mestre als deixebles,
de pares a fills i d’una generació a la següent».[1]

«Les nostres accions per expandir la solidaritat de la pau
en el lloc on som ara,
esforçant-nos per transformar la nostra vida i inspirant els qui ens envolten,
poden semblar poc fascinants.
No obstant això, aquestes accions […]
són el camí més segur per canviar el món.
Entonant un daimoku ressonant amb diligència,
[…] allarguem la mà als altres a través d’un diàleg valent
i fem sorgir el sol de l’esperança en el cor de totes les persones […]!».[2]

LOCALMENT

Grup Mar de Alegría

En el Sutra del lotus es llegeix que «la Llei predicada pel Buda es compara amb un gran núvol, la pluja del qual […] humiteja les flors humanes».[3] El primer grup de diàleg de la SGEs a l’esmeralda Astúries s’anomenà, precisament, Orbayu, terme que al·ludeix al característic plugim de la cornisa cantàbrica. Després d’anys de lluita pionera, aquest grup va amarar la terra fins a formar, juntament amb altres nous grups, el que presentem: un veritable mar d’alegria.

 (Enviament d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com)

AVANÇANT AMB ELGOSHO

El medicament esplèndidament efectiu del Sutra del lotus [Nam-myoho-renge-kyo] proporcionarà la cura de tots aquests greus mals.

(La manera d’aconseguir la budeïtat a través del «Sutra del lotus» per a aquells que aspiren al Camí per primera vegada, a END, pàg. 921).

«En aquesta època de convulsió i confusió, en la qual els desafiaments sembla que no acabin mai, els membres de la Soka Gakkai ens dediquem a ensenyar la pràctica de la Llei Mística a altres persones. Amb la mateixa intenció que el Buda i el mateix cor del Daishonin, ens esforcem a conrear en la profunditat de la nostra vida un estat de felicitat inalterable i etern, i a inspirar a d’altres a fer el mateix. Les nostres accions, valeroses i pacients, transformen positivament els llocs on vivim i la societat, alineades amb les “tres purificacions de la terra” exposades en el Sutra del lotus i amb el propòsit de realitzar l’ideal del Daishonin d´“establir l’ensenyament correcte per assegurar la pau a la terra”».[4]

«La Llei Mística és el gran remei benèfic que pot guiar a totes les persones per igual, sense discriminació, cap a la felicitat i la pau.

La visió del meu mestre Josei Toda d’unir la humanitat en una sola família global naixia del seu apassionat desig que cap poble, en cap país, es veiés empès a les profunditats de la infelicitat.

La gent, a tot arreu, desitja viure feliç i en pau. Espero que, com més grans siguin els desafiaments, vostès més uneixin […] les seves forces i la seva passió. Junts, continuem convidant les altres persones al diàleg per construir un món millor. Enfortim les nostres oracions unides per portar pau al planeta –el lloc on ens hem reunit com Bodisatves de la Terra– i fem realitat les paraules del Sutra del lotus que afirmen que “aquesta, la meva terra, roman fora de perill i en calma”».[5]

PERSPECTIVA

Aprofundint en el significat de les «tres purificacions [o transformacions] de la terra», Daisaku Ikeda va observar: «Fins i tot en l’àmbit de les relacions internacionals, els éssers humans sempre acaben sent la clau. Els països són només conjunts de persones, creats per persones. Per tant, és impossible que no canviïn si canvia la gent. És més, s’hauria d’assumir que l’Estat existeix en bé del poble, i no al revés. A causa de diversos aferraments o prejudicis, la gent ha perdut de vista aquesta senzilla veritat […] [i] es tanquen en els seus petits mons. Es pot respectar els altres com a éssers humans i emprendre un diàleg veritablement sincer només quan es tallen les cadenes d’aquests aferraments ».[6]

PARAULES CLAU

Ensenyar la pràctica a altres persones · El camí més segur per canviar el món · Pau a la terra


[1]IKEDA, Daisaku: «Joves, construeixin la pau sobre el planeta Terra!», Seikyo Shimbun, 13/3/2022.

[2]IKEDA, Daisaku: «Expandir les flors de la pau des del lloc on som ara», Seikyo Shimbun, 27/2/2022.

[3]SL, cap. 5, pàg. 105.

[4]Vegeu aquest número, secció «Punt de partida».

[5]Ib.

[6]IKEDA, Daisaku: La sabiduría del «Sutra del loto»–1, Rivas-Vaciamadrid: Ediciones Civilización Global, 2016, pàg. 432.

Scroll al inicio