La nostra valenta lluita conjunta


En aquesta secció oferim recursos per a les reunions de diàleg de la SGEs. Aquests són: una cita que il·lumina la transcendència dels esforços que cristal·litzen en aquestes trobades («Globalment»), la presentació d’un dels grups que els sostenen («Localment»), un passatge dels escrits de Nichiren Daishonin comentat per Daisaku Ikeda («Avançant amb el Gosho»), una «Perspectiva» i algunes «Paraules clau».

GLOBALMENT

«Quan ens trobem amb els altres,
propiciem un canvi en el món.

Al trobar-nos cara a cara,
arribem a conèixer la persona amb qui dialoguem,
escoltant la seva visió de les coses i conversant
amb postura sincera i honesta.
Aquest és el camí per crear un nou corrent d’expansió.

El primer pas consisteix a fer un amic genuí
a través del diàleg sincer.
Després d’aquest amic, se’n troben dos, tres i uns altres deu més.
Finalment, això ens portarà a veure florir
milions de somriures alegres.

Quan ens desfem de tot prejudici i
connectem amb la dignitat de la vida de l’altra persona,
sens falta podem extreure i fer brillarla bondat innata en cadascun de nosaltres.
En respectar la naturalesa de Buda de l’altre,
forgem una profunda confiança i
s’obre, segur, una porta al diàleg».[1]

LOCALMENT

Grup Sol Renaciente

En la reunió de diàleg realitzada per aquest grup de Gran Canària al maig, que se celebra a la SGEs com a «mes dels successors», van participar dos membres del Departament Futur (DF). La lectura de l’apartat «Joves fènix» –inclòs en el lliurament anterior d’aquesta secció– per una veu tan jove va inspirar els altres assistents i va animar el diàleg successiu. Això, al seu torn, va impressionar les representants del DF, segons van comentar posteriorment, durant la trobada personal reflectida en l’espai «un@aun@» d’aquest número de Civilización Global. Com es llegeix a la placa d’una de les escultures del Jardí de la Pau, «el camí més segur cap a l’avenir que desitgem es troba en el cultiu dels valors de pau en els cors dels qui el protagonitzaran».[2]

(Enviament d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com)

AVANÇANT AMB EL GOSHO

Cadascun de vostès ha d’armar-se del coratge d’un lleó rei..

La dona que abraça el rei lleó del Sutra del lotus mai tem cap de les bèsties de l’infern ni dels regnes de les entitats famolenques o els animals.

(Fragments de Sobre les persecucions esdevingudes al venerable i El tambor en el Portal del Tro, a END, pàgs. 1042 i 993 respectivament).

«Tots els practicants del Sutra del lotus, qualsevol sigui la seva edat o gènere, són reis lleons. És un punt que voldria confirmar amb tots els nostres membres primer de tot.

Tant el desenvolupament del nostre moviment pel kosen-rufu com “l’establiment de l’ensenyament correcte per assegurar la pau a la terra” comencen amb una persona que pren la iniciativa amb el cor d’un rei lleó. Una persona que es posi en peus com un lleó rei generarà en el seu medi ambient un onatge positiu de canvi; i construirà, de manera sostinguda, una xarxa de campions de cor de lleó, a través d’activar la seva pròpia naturalesa de buda i la dels altres, i de fer brillar així la dignitat innata dels uns i els altres.

Tots som Bodisatves de la Terra, eterns camarades que […] [en paraules de Josei Toda] sempre residirem en “un regne alegre, pur i lluminós d’amics que viuen junts en harmonia i pau”.[3]

El dinamisme de la nostra organització harmoniosa i sempre donadora de suport, creada en virtut de meravellosos llaços kàrmics, és el que obre rutes cap al kosen-rufu. La clau és la valentia que prové d’esforçar-nos junts en inseparabilitat de mestre i deixeble i en la unió de “diferents persones amb un mateix propòsit”. […]

Ja que avui el món afronta tan grans dificultats, mantinguem la nostra valenta lluita conjunta per canviar el destí de la humanitat i construir la pau i l’harmonia, fent flamejar l’estendard d’“establir l’ensenyament correcte per la pau de la terra”».[4]

PERSPECTIVA

L’encoratjament de les quatre estacions del qual citem un passatge a «Globalment» s’obre amb els versos: «Nosaltres, els membres de la Soka Gakkai, / que ens esforcem per propagar la gran Llei / per aconseguir la pau i la felicitat, / no tenim res a témer». El coratge d’un rei lleó pot manifestar-se de molt diverses maneres. Per exemple, en un context històric capaç de sumir-nos en l’angoixa i la por davant un present dur i un futur incert, no permetre’ns caure víctimes de tals sentiments, sinó avançar –encara que sigui mig pas– amb un somriure no és valentia? Transmetre aquest esperit a una altra persona en el mateix instant en què la tenim davant de nosaltres, sense que ens paralitzi el dubte sobre si aquest és el moment adequat per fer-ho, o sobre com reaccionarà… no és valentia?

PARAULES CLAU

Coratge d’un lleó rei · Tot comença per una persona · No témer · Xarxa de campiones i campions


[1]IKEDA, Daisaku: «Quan ens trobem amb els altres, el món comença a canviar», Seikyo Shimbun, 1/5/2022.

[2]Vegeu aquest número, secció «Especial», epígraf «Conrear un futur de pau».

[3]TODA, Josei: Toda Josei Zenshu (Obres completes de Josei Toda), vol. 1, Tòquio: Seikyo Shimbunsha, 1992), pàg. 342.

[4]Vegeu aquest número, secció «Estudi mensual», 1/3 i 3/3.

Scroll al inicio