La rellevància del nostre moviment de diàleg


Recursos per a la introducció de les reunions de diàleg de la SGEs


[E]ls cinc caràcters del daimoku [Nam-myoho-renge-kyo] constitueixen el budisme de la sembra, adequat per a l’època actual.

OTT, pàg. 110. El Registre dels ensenyaments transmesos oralment és una compilació dels ensenyaments orals de Nichiren Daishonin sobre el Sutra del lotus exposats durant els seus anys a la muntanya de Minobu –lloc on es va establir el maig de 1274 i on va romandre fins al 8 de setembre de 1282, poques setmanes abans de la seva defunció–, ensenyaments que van ser registrats i recopilats en dos volums pel seu deixeble i successor Nikko Shonin. Per entendre la primera part d’aquesta citació, s’ha de tenir en compte que, malgrat que Nam-myoho-renge-kyo s’escriu amb set caràcters xinesos, Myoho-renge-kyo s’escriu amb cinc (nam o namu suma dos caràcters); i que el Daishonin sovint fa servir tots dos termes com a sinònims

En aquest moment, els nostres honorables membres estan entaulant converses agradables i animades arreu del món per sembrar les llavors de la Llei Mística, que ja estan germinant; i s’apropa l’època en què el planeta s’omplirà  de les abundants flors de felicitat i esperança que en sorgiran. Els nostres esforços en aquesta sembra de la budeïtat constitueixen un gran moviment de diàleg per la pau, que brillarà esplèndidament en la història humana.

Quina és la rellevància actual del nostre moviment de diàleg?

En primer lloc, sembrar les llavors de la budeïtat és una manera de crear vincles. És la tasca sagrada de posar altres persones en contacte amb la Llei Mística i obrir el camí a la felicitat de tots.

El Sutra del lotus esmenta la sembra de les llavors de la il·luminació en èpoques passades, però aquesta sembra s’enfocava en persones que buscaven activament l’ensenyament. Per contra, en l’Últim Dia de la Llei  –una època en què el que impera és buscar l’interès personal i els plaers efímers– sembla haver-hi molt poca gent que busqui un ensenyament profund per voluntat pròpia.

Per aquest motiu, la nostra dedicació a sembrar les llavors de la Llei Mística és una emprenedoria magnífica dirigida a crear connexions amb el budisme, una cosa que només podem promoure com a Bodisatves de la Terra. Com més ajudem una persona rere l’altra a establir aquestes connexions, i com més llavors sembrem en la rica terra dels seus cors per guiar-les a la il·luminació, més segura i sostinguda serà l’expansió de la nostra filosofia de respecte a la vida en la societat.

En segon lloc, sembrar les llavors de la budeïtat és un acte de no discriminació; és una noble tasca que uneix els éssers humans més enllà de tota divisió.

El budisme de la sembra accepta i abraça persones de tota mena d’aptituds o nivells de comprensió; transcendeix totes les diferències, incloent les d’ètnia, nacionalitat i gènere. Està a les antípodes de qualsevol tendència a marginar o denigrar els altres.

Això converteix les nostres iniciatives per sembrar les llavors de la Llei Mística en un viatge de llarg abast per fomentar l’harmonia i la cooperació en la família humana global. L’amor compassiu del Buda, que abraça totes les persones sense discriminació, dissipa la ignorància que causa divisions en la humanitat.

En tercer lloc, sembrar les llavors de la budeïtat significa tenir fe; és la causa admirable de promoure una manera de viure basada en el respecte als altres.

No sabem en quin moment germinaran o floriran les llavors que hem sembrat en la vida d’altres persones, però respectem la naturalesa de buda de cadascuna d’elles i orem, esperem i creiem en el fet que aquestes llavors floriran, sens falta.

En l’arrel de les greus divisions i enfrontaments que avui assolen el món, hi ha la desconfiança i el recel. Per això, els nostres esforços per sembrar les llavors de la Llei Mística constitueixen una consagració sense fi al respecte per la humanitat dels altres. A través de sembrar aquestes llavors creient en la bondat inherent als éssers humans, podrem vèncer el dubte i la sospita que enfosqueixen el nostre món.[1]

Grup 6 | Foto: Sara Sola

La programació del Curs d’Estiu de la SGEs 2024 (vegeu la notícia a la secció «Actualitat») va incloure reunions de diàleg, per a les quals els participants es van distribuir en ni més ni menys que 40 grups. Aquestes trobades, que van tenir lloc el primer dia i el segon, van representar oportunitats per conèixer els companys i les companyes d’altres llocs del país i compartir experiències i determinacions.

Enviament d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com


[1]Extret de la secció “Estudi” (3/3) d’aquest número.

Scroll al inicio