El gran ensenyament de la il·luminació universal


Recursos per a la introducció de les reunions de diàleg de la SGEs


Avui, quan Nichiren entona Nam-myoho-renge-kyo, està permetent a tots els éssers vius aconseguir la budeïtat en els deu mil anys de l’Últim Dia de la Llei.

OTT, pàg. 41. El Registre dels ensenyaments transmesos oralment és una compilació dels ensenyaments orals de Nichiren Daishonin sobre el Sutra del lotus, exposats durant els seus anys a la muntanya Minobu, lloc on es va establir el maig de 1274 i va romandre fins al 8 setembre de 1282, poques setmanes abans de la seva defunció. Aquests ensenyaments van ser registrats i recopilats en dos volums pel seu deixeble i successor Nikko Shonin.

Nichiren Daishonin es va esforçar sense reserves i va suportar grans persecucions per establir i propagar la Llei fonamental per a la il·luminació de tota la humanitat cap a l’etern futur de l’Últim Dia de la Llei.
.
El dia que va proclamar el seu ensenyament representa el punt de partida d’aquests esforços. El 28 d’abril de 1253, el Daishonin va entonar públicament Nam-myoho-renge-kyo per primera vegada, amb un ardent jurament d’alliberar totes les persones del sofriment. […] El sol de la Llei Mística es va elevar per il·luminar la foscor de la ignorància fonamental que planava sobre el gènere humà. […]
.
El budisme del Daishonin […] és una filosofia magnífica i perdurable, que transcendeix diferències com ara les de raça o la cultura. Permet a cada persona irradiar la lluentor de la seva dignitat suprema, treballant en col·laboració amb altres per crear un món de seguretat i de pau genuïnes. És una religió centrada en les persones, una religió humana, oberta a tothom. […]
.
L’esperit que va moure el Daishonin a proclamar el seu ensenyament va ser el ferm jurament de guiar tota la humanitat a la felicitat. Aquest jurament del Buda de l’Últim Dia palpita amb força en el cor dels membres de la Soka Gakkai, que, units pels llaços de mestre i deixeble, avui estan fent realitat la difusió universal del seu ensenyament a tot el món.[1]

Foto d’Anastasia Zhenina a Unsplash

En la mateixa dissertació de la qual s’han extret la cita i els paràgrafs de comentari reproduïts abans, Daisaku Ikeda al·ludeix al següent:

Harvey Cox, professor emèrit de la Universitat de Harvard, va expressar la seva esperança en el nostre moviment amb aquestes paraules: «El gran paper de la religió avui és reformar els llaços que uneixen a les persones. Aquesta és una de les àrees en les quals diposito molt elevades expectatives en els assoliments de la SGI».
.
En aquesta època d’auge de les forces divisives, la labor continuada dels membres de la Soka Gakkai arreu del món, que es consagren a secundar i encoratjar altres persones amb el mateix esperit que Nichiren Daishonin, brilla com un far d’esperança.
.
Pensem en els altres i ens preguntem com deuen estar i com es deuen sentir. Amb coratge, ens hi acostem i hi parlem. Emprem la nostra veu per fer la tasca del Buda. I, d’aquesta manera, ajudem una persona, i després una altra, […] i les abracem amb la nostra càlida consideració.
.
L’encoratjament té el poder de revitalitzar els qui estan aclaparats pel sofriment.
.
L’encoratjament té el poder de despertar la naturalesa de buda en totes les persones
.
El kosen-rufu mundial comença per crear llaços d’encoratjament amb els qui ens envolten.[2]

Grup Victòria | Foto enviada per Machiko Watanabe

Quan va acabar la reunió de diàleg d’aquest grup barceloní, la vitalitat que havia despertat en els participants els va portar a prendre la iniciativa espontània de fer-se «una foto per a Civilización Global». A propòsit, no es tracta d’una reunió realitzada al novembre o al maig, mesos en què –pel seu significat per a la SGEs– és habitual que assisteixin més membres del Departament Futur: segons ens transmeten, en aquest grup la participació de nenes i nens és sostinguda i, a més a més, activa.

Enviament d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com


[1]Vegeu, en aquest número, la secció «Estudi», parte 1/3.

[2]Ib., parte 3/3.

Scroll al inicio