La nostra noble missió


En aquesta secció oferim recursos per a les reunions de diàleg de la SGEs. Aquests són: una cita que il·lumina la transcendència dels esforços que cristal·litzen en aquestes iniciatives («Globalment»), la presentació d’un exemple concret («Localment»), un passatge dels escrits de Nichiren Daishonin comentat per Daisaku Ikeda («Avançant amb el Gosho»), una «Perspectiva» i algunes «Paraules clau».

GLOBALMENT

«En un lloc que desborda d’esperança,
floreixen fragants els somriures de les persones, perquè existeix la promesa d’un futur brillant.

L’esperança representa la fe en el futur.
L’esperança és la valentia de continuar desafiant-nos.
I l’esperança és avançar sense escatimar esforços des d’avui cap al demà!

Si no podem trobar esperança, siguem nosaltres els que generem esperança. La felicitat rau en aquesta manera de viure.

Generem esperança!
No importa com de desesperant sigui la situació que estiguin enfrontant,
poden posar-se dempeus en el lloc en què es trobin,
decidir dedicar la seva vida a la pau, l’esperança i la victòria, i crear valor amb un esperit indomable!
Això és el que significa “Soka”.

“Victòria”, la corona enjoiada que brilla amb resplendor: Desitjo lliurar-los aquesta corona a cadascun de vostès,
les meves companyes i companys, profundament connectats per llaços kàrmics.

“Amics meus, siguin victoriosos!”: Aquest va ser el desig fervent del meu mestre, Josei Toda. I és el desig més ardent de la meva esposa i meu. […]

“Seguim endavant, sempre avançant cap a un altre cim d’esperança!”».[1]

LOCALMENT

Protagonistes de l’alegria

El festival del 29 de novembre,[2] que es va obrir amb salutacions videograbades, es va tancar també amb salutacions, en aquest cas fotografiades –en diverses reunions mantingudes durant les setmanes prèvies– i animades. Els rostres de centenars de protagonistes de l’alegria de Portugal i d’Espanya, com aquests de les zones Barcelona Sud i Catalunya Oest, es van reflectir així en mirades plenes de determinació, en alguns casos encara banyades en llàgrimes d’emoció.

(Enviament d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com )

AVANÇANT AMB EL GOSHO

El cor de tots els ensenyaments que el Buda va exposar al llarg de la seva vida és el Sutra del lotus, i el cor de la pràctica d’aquest sutra és al capítol «El bodhisattva Mai Menysprear». Què significa el profund respecte que el bodhisattva Mai Menysprear sentia cap a totes les persones? El propòsit amb el qual va néixer en aquest món el buda Shakyamuni, senyor dels ensenyaments, rau en el seu comportament com a ésser humà.

(Les tres classes de tresors, a END, pàg. 893).

«El que això posa en relleu, al meu entendre, és que nosaltres no només estem complint la missió del kosen-rufu com a Bodisatvas de la Terra, sinó que a més estem propagant amb entusiasme la pràctica del bodisatva Mai Menysprear, que és respectar a totes les persones en aquest món saha ple de tribulacions, en l’època de maldat posterior a la mort del Buda. Aquesta classe de comportament com a éssers humans es reflecteix exactament en la nostra acció d’encoratjar qui tenim davant; en aquest compromís batega el cor del nostre moviment de diàleg, basat en el respecte a la dignitat de la vida i a totes les persones. […]

Un buda de l’Últim Dia de la Llei és un ésser humà corrent, no un buda resplendent amb atributs sobrehumans, dels que esmenten els sutres com a mitjans hàbils. No cal impressionar ningú, ni donar-nos aires de superioritat, ni pretendre ser diferents del que som. Som persones comunes que vivim en el món saha. I, com a tals, som budes de manera inherent, dotats de suprema dignitat. […] cadascun de nosaltres, els que actuem pel kosen-rufu, som bodisatvas Mai Menysprear de l’Últim Dia de la Llei.

[…] el propòsit de la Soka Gakkai és crear una època en què tots puguem viure amb genuïna dignitat; obrir camí a la pau i a la felicitat de cada persona, i garantir la seguretat i la protecció de la nostra comunitat global. La nostra xarxa Soka de ciutadans i ciutadanes del món ha aparegut en escena amb aquesta noble i prodigiosa missió».[3]

PERSPECTIVA

Una comprensió total de conceptes budistes com ara «Bodisatvas de la Terra», «Últim Dia de la Llei» o «món saha», presents en aquesta pàgina, requereix un cert estudi. Juntament amb les pàgines d’aquesta revista i altres publicacions d’Ediciones Civilización Global, el nou lloc web global de la Soka Gakkai constitueix una referència útil referent a això, en incloure, en la pestanya «Recursos», un apartat amb «Materials d’estudi».

PARAULES CLAU

Mai Menysprear · Profund respecte a totes les persones · Missió de la Soka Gakkai


[1]IKEDA, Daisaku: «Embarquem-nos en el nostre viatge ple d’esperança cap al centenari de la Soka Gakkai!», Seikyo Shimbun, 22/11/2020.

[2]Vegeu, en aquest número, la secció «Especial».

[3]Vegeu, en aquest número, la secció «Estudi mensual».

Scroll al inicio