Persones que, sent diferents, avancem unides per assolir un mateix propòsit


En aquesta secció oferim recursos per a les reunions de diàleg de la SGEs. Aquests són: un espai extraordinari enfocat en la commemoració del Dia del Mestre i Deixeble d’Europa («Cap al 6 de juny»), la presentació d’un grup de diàleg («Localment»), un passatge dels escrits de Nichiren Daishonin comentat per Daisaku Ikeda («Avançant amb el Gosho»), una «Perspectiva» i algunes «Paraules clau».

CAP AL 6 DE JUNY

Va ser el 6 de juny de 1981 quan Daisaku Ikeda, durant una visita a Europa, va proposar que aquesta data passés a celebrar-se com a «Dia d’Europa». Més endavant, va expressar el seu acord  a  reanomenar-la com a «Dia de Mestre i Deixeble d’Europa».

Aquest 6 de juny, estem convidats a participar en una celebració europea en línia sense precedents. No només representarà la commemoració del 40è aniversari d’aquella jornada: la determinació és que, viscuda amb un esperit de genuïna inseparabilitat de mestre i deixeble, es converteixi també en el punt de partida d’un històric canvi de marxa en el moviment del kosen-rufu cap al 2030, en aquest primer i decisiu any del decenni que ens conduirà al centenari.

Ikeda Sensei ens encoratja a «decidir-nos, més encara, a donar una prova triomfal de la nostra revolució humana, a transformar tot aquest gran mal en un gran bé, i a imprimir un canvi positiu en el destí de la humanitat».

Des d’ara i fins al 6 de juny, tenim l’oportunitat d’establir les bases d’aquest gran punt d’inflexió per al kosen-rufu d’Europa, i d’assegurar que la celebració aquest dia sigui la més alegre, meravellosa, inoblidable i històrica.

(Adaptat des de: https://www.6thjune.eu/)

LOCALMENT

Grup Moncayo

En el correu electrònic al qual es va adjuntar aquesta imatge, s’al·ludia a dues frases aparegudes en números anteriors d’aquesta revista: «aquest grup s’anomena com la nostra “gran muntanya”»; «les reunions de diàleg són espais on es multipliquen els somriures». Que aquestes expressions –que ho són d’una condició de vida impertorbable i d’una felicitat expansiva– fessin referència a una reunió de diàleg realitzada «trenta anys després» a Saragossa,[1] constitueix una magnífica prova real.

(Enviament d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com)

AVANÇANT AMB EL GOSHO

Han de respectar-se els uns als altres [com ho fan els budes].

(Les catorze accions contra la Llei, en END, pág. 794).

«El nostre castell Soka de valors humans està sostingut per llaços de respecte mutu que reflecteixen totalment les paraules del Daishonin [a dalt citades] […]. També es defineix per una insuperable unió en la diversitat, basada en la “gran saviesa de la igualtat”. La Soka és un món on les persones poden revelar lliurement les seves qualitats úniques, d’acord amb el principi de la floració dels “cirerers, pruneres, préssecs i albercocs”, alhora que avancen juntes en unió, “amb l’actitud de ser diferents persones, però centrades en un mateix propòsit, transcendint totes les diferències que pugui haver-hi entre elles fins a tornar-se inseparables com els peixos i l’aigua en què neden”.

Això és el que fa del nostre moviment un model de solidaritat espiritual com el que tant necessita el món d’avui, ple de divisions i d’aïllament».[2]

PERSPECTIVA

Aquest mes, dediquem aquest espai a reproduir uns versos recents que, com el passatge i comentari a dalt citats, celebren la igualtat i la unió a la llum dels ensenyaments budistes:

«El sol il·lumina a totes les persones per igual.
La llum del sol té el poder dissipar la foscor.
En èpoques on regna una intensa foscor, es fa més necessària que mai,
una religió amb el poder de revelar
l’il·limitat potencial dels éssers humans.
El budisme Nichiren és una religió d’esperança que exposa que totes les persones,
sense excepció, posseeixen de manera inherent una vida de suprema dignitat
i que cada individu pot resplendir intensament com el sol.
El món d’avui anhela ferventment una religió humanista.
Els escrits del Daishonin palpiten amb el cor indomable i intrèpid d’un rei lleó
i amb l’immens amor compassiu del Buda per portar decididament a totes les persones a la il·luminació. […]
A partir d’avui, una vegada més, transitem amb dinamisme
el meravellós camí de “fe, pràctica i estudi”,
la pràctica fonamental del budisme».[3]

PARAULES CLAU

Respecte mutu · Saviesa de la igualtat  · Unió solidària · Pràctica fonamental


[1] Vegeu, a Civilización Global, núm. 191, març 2021, la secció: «La meva història».

[2] Vegeu, en aquest número, la secció «Punt de partida».

[3]IKEDA, Daisaku: «Els escrits de Nichiren Daishonin són font d’esperança i victòria», Seikyo Shimbun, 14/2/2021.

Scroll al inicio