Una connexió genuïna


En aquesta secció oferim recursos per a les reunions de diàleg de la SGEs. Aquests són: una cita que il·lumina la transcendència dels esforços que cristal·litzen en aquestes iniciatives («Globalment»), la presentació d’un exemple concret («Localment»), un passatge dels escrits de Nichiren Daishonin comentat per Daisaku Ikeda («Avançant amb el Gosho»), una «Perspectiva» i algunes «Paraules clau».

GLOBALMENT

«Que extraordinari que és que estiguem profundament arrelats
a les nostres comunitats locals i que dediquem la nostra vida als altres.
Aquesta labor constant generarà una profunda confiança
i es convertirà en el poder que transformi la nostra comunitat local
en una comunitat ideal que irradiï una brillant llum d’esperança. […]
Evitin aïllar-se i tornar-se solitaris.
De la mateixa manera, no han de deixar els altres enrere i en solitud.
Han de mantenir-s’hi ben prop en els seus cors
i compartir els seus sofriments i problemes com si fossin propis.
Han d’escoltar el que ells senten en els seus cors enmig de les seves lluites.
En ajudar els altres d’aquesta manera,
estan sanant i rejovenint la seva pròpia vida.
Quan comprenen els altres i els encoratgen,
la seva vida mateixa és encoratjada i el seu cor s’obre.
En el budisme existeix el principi de “la
inseparabilitat d’un i l’entorn on està”.
[…] els éssers humans i les seves comunitats són inseparables.
A la llum dels ensenyaments budistes, no hi ha dubte que
on hi ha somriures alegres dels membres de Gakkai,
les comunitats locals estaran il·luminades sens falta.
On prospera la Llei Mística,
la terra i les persones sens falta prosperaran també;
més aviat, és la nostra missió com a budistes demostrar-ho,
fent-ho realitat».[1]

LOCALMENT

Primera Reunió d’Intercanvi Juvenil de Portugal y Espanya

«Amb la nostra promesa compartida, nosaltres, deixebles, volem cap a la victòria ara…». Els participants en la Primera Reunió d’Intercanvi Juvenil de tots dos països [2] van expressar la seva determinació en l’avenç cap a Protagonistes de l’alegria, en cantar Eternal Journey with Sensei.

(Enviament  d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com)

AVANÇANT AMB EL GOSHO

… l’assemblea sobre el sagrat Pic de l’Àguila que continua en estat solemne i encara no s’ha dispersat.

(OTT, pàg. 135).

«Què és el que ens connecta i ens acosta als altres, malgrat les distàncies físiques o geogràfiques que ens separen? És la nostra immensa ment o pensament, que abasta la totalitat de l’univers; és la funció més profunda de la vida, dotada d’un potencial il·limitat.

Res és més fort o més noble que el sincer desig d’encoratjar un altre ésser humà, el diàleg franc que busca establir una comunicació genuïna. Quan desitgem el benestar dels altres i posem en joc la saviesa de la Llei Mística que funciona d’acord amb les circumstàncies canviants, trobem sens falta la manera de connectar-nos amb les seves vides.

El nostre desafiament és traspassar el relleu d’aquest jurament del kosen-rufu a través de les èpoques, les generacions i les fronteres nacionals, i estendre un arc de Sant Martí d’esperança en el cel sobre el nostre planeta blau.

Aplaudeixo i admiro de veritat els joves, que s’han posat dempeus per fer-se responsables del segle XXI, per l’immens desafiament que han assumit, un experiment que mostrarà una prova real del benefici del budisme Nichiren. Orgullosos de mostrar al món el seu esperit de no ser mai vençuts, a través d’aquesta causa estan establint causes meravelloses per a la celebració triomfal del centenari de la Soka Gakkai (el 2030)». [3]

PERSPECTIVA

«En l’assaig del qual s’ha extret el comentari citat a sobre d’aquestes línies, llegim també sobre el significat d’esdeveniments extraordinaris com ara Protagonistes de l’alegria, convocat per iniciativa del Departament de Joves de la SGEs per a aquest 29 de novembre: «En el Sutra del lotus hi ha una paràbola que recalca la importància d’avançar cap endavant. A la meitat d’un viatge llarg i perillós, un grup de viatgers es desanima i està a punt d’iniciar la reculada. El guia de la caravana empra la seva saviesa i assenyala un destí que està a l’abast (la “ciutat fantasma” [que dóna nom a la paràbola]), on descansen i recobren l’alegria. En veure’ls amb forces renovades, el guia els diu: “Ara, poseu-vos en marxa”. Els insta a reprendre el camí i a avançar cap al veritable destí del lloc dels tresors (l’estat de budeïtat). Basat en aquesta analogia, el Daishonin assenyala que, mentre els seus deixebles estiguin units a ell, arribaran sens falta a aquesta terra dels tresors».[4]

PARAULES CLAU

Compromís amb la comunitat · Connexió vital malgrat la distància · Sincer desig d’encoratjar · Protagonistes de l’alegria · Avançar en unió


[1]IKEDA, Daisaku: «Creem jardins florits de felicitat en les nostres comunitats locals!», Seikyo Shimbun, 13/9/2020.

[2]En relació amb aquesta activitat d’intercanvi, vegeu també, en aquest número, «De pie y de paz» i «Actualidad».

[3]Vegeu, en aquest número, la secció «Punt de partida».

[4]Ib.

Scroll al inicio