Amb un «gran cor», cap al 2030


En aquesta secció oferim recursos per a les reunions de diàleg de la SGEs. Aquests són: una cita que il·lumina la transcendència dels esforços que cristal·litzen en aquestes iniciatives («Globalment»), la presentació d’un exemple concret («Localment»), un passatge dels escrits de Nichiren Daishonin comentat per Daisaku Ikeda («Avançant amb el Gosho»), una «Perspectiva» i algunes «Paraules clau».

GLOBALMENT

«La vida de cada persona és diferent i diversa.
Una pot trobar-se enmig d’una batalla,
una altra pot estar lluitant pels seus somnis,
mentre que alguna altra pot estar perduda i intentant trobar el camí pel qual seguir.
Encarar a qui tenim davant i
Mantenir-hi un diàleg sincer:
tot comença aquí.
Atresorar a cada persona: aquest és el punt de partida de la Soka Gakkai
i és també on es troba l’esperit fonamental del budisme. […]
Quan encoratgem els altres,
també ens encoratgem a nosaltres mateixos.
Quan il·luminem els altres,
s’il·lumina tant el nostre futur com el futur dels nostres amics.
Les trobades d’encoratjament a la Soka […] són l’expressió de la veritable amistat. […]
Encoratjar significa escoltar.
Que gran serà la força que rebin els seus amics quan sàpiguen que algú es preocupa per ells i escolta el que han de dir!
Les paraules d’amable consideració, imbuïdes de la seva oració sincera,
sens dubte commouran el cor dels seus amics. […]
Juntament amb aquest amic i l’altre, entaulem els diàlegs més sincers; d’aquests diàlegs de cor a cor en sorgirà una epopeia de revolució humana».[1]

LOCALMENT

Grups Azahar i Soka

Durant el recent curs per als grups Azahar i Soka de la SGEs,[2] els més de vuitanta «Shin’ichi Yamamotos» que hi van participar (en la imatge, una representació del conjunt), a més d’estudiar, escoltar relats experiencials, realitzar una sessió de preguntes i respostes, compartir noves determinacions i cantar Eternal Journey with Sensei, van reservar temps per a celebrar reunions de diàleg en petits grups.

(Enviament d’imatges a: prensa@ediciones-civilizacionglobal.com)

AVANÇANT AMB EL GOSHO

Encara que un apuntés a la terra i errés, o pogués liar el firmament; encara que la marea deixés de pujar i baixar, o el Sol sortís pel Ponent; mai no podria ocórrer que les oracions del practicant del Sutra del lotus quedessin sense resposta.

(Sobre la oració, a END, pàg. 364).

«Com a genuïns hereus i hereves del Daishonin, amb un “gran cor” que abraci la terra, el mar, el cel, el sol i l’univers sencer, abriguem l’oració més noble i grandiosa –l’oració pel kosen-rufu i per establir l’ensenyament correcte per assegurar la pau de la terra– i complim sincerament el jurament que hem fet.

En l’epopeia de la nostra revolució humana, com més grans són els nostres esforços i la nostra dedicació al budisme, a la felicitat dels semblants i a la societat, més grans són els tresors del cor que podem conrear i més elevat és el nostre estat de vida interior, adornat per “la major de totes les alegries”, sempre donant suport a d’altres a fer el mateix.

Els membres de la Soka Gakkai, units pels llaços de mestre i deixeble, estem dedicats a encoratjar i il·luminar cada persona –única, valuosa, plena de talent i de potencial–. Amb la unió de “diferents persones amb un mateix propòsit”, comprometem-nos junts a infondre una gran esperança en aquest món convulsionat, i esforcem-nos amb valentia i vigor per complir la gran victòria espiritual de transformar el destí humà; victòria que haurà d’estar ancorada en el repte personal de cadascú per desenvolupar aquest “gran cor”».[3]

PERSPECTIVA

«Myo [de myoho, o Llei  Mística] significa “reviure”»:[4] Daisaku Ikeda cita aquestes paraules de Nichiren Daishonin en el missatge del qual s’ha extret el comentari citat sobre aquestes línies per, inspirant-nos-hi, proposar-nos fer d’aquest moment un nou inici en l’avenç cap al centenari de la Soka Gakkai, al 2030. L’any 2030 és també l’horitzó dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per les Nacions Unides: fi de la pobresa, fam zero, salut i benestar, educació de qualitat, igualtat de gènere…[5] Tot això, per a totes les persones, sense deixar ningú enrere. La dècada que tenim al davant és veritablement imponent, i imponents són els seus desafiaments. Però es diria que els tres paràgrafs del comentari superior condensen tot el que cal per afrontar-la, com a budistes, amb esperança i victoriosament. Tenim els recursos. Dialoguem sobre com els posem en joc!

PARAULES CLAU

Gran cor · Oració · Tresors del cor · Esperança y victòria · Cap al 2030


[1]IKEDA, Daisaku: «Contactem amb els amics amb alegria i vigor!», Seikyo Shimbun, 11/10/2020.

[2] Vegeu també, en aquest número, la secció «Actualitat».

[3] Vegeu també, en aquest número, la secció «Punt de partida».

[4]Ib.

[5]Vegeu-ne més detalls a  «Objectius de Desenvolupament Sostenible».

Scroll al inicio